Promotion

Mede mogelijk gemaakt door:

Advertentie

Mountainbiken

Sporten » Mountainbiken

Op de Utrechtse Heuvelrug zijn verschillende mooie mountainbike routes uitgezet en de route door het Amerongse bos is met 14,5 kilometer de langste route (en voor wie verder wil kan aansluitend de 7 kilometer route door het Zuylensteinsebos nemen).

Bij het uitzetten van de route is niet alleen rekening gehouden en gebruik gemaakt van de hoogte verschillen (van 8 t/m 69 meter boven NAP), maar ook van de cultuurhistorische en natuurlijke elementen waardoor mountainbikers een afwisselende uitdagende route hebben door een bijzonder landschap. De routes zijn duidelijk aangegeven door houten palen met een afgeschuinde witte kop waarop een rode mountainbiker is afgebeeld en een pijl de richting aangeeft. De routes zijn eenrichtingsverkeer en zoveel mogelijk gescheiden van routes voor andere recreanten, zodat enthousiaste mountainbikers zich volledig kunnen richten op het fietsen.

Startlocaties voor de route door het Amerongse bos zijn op de parkeerplaatsen op de top van de Bergweg in Amerongen, Prattenburg en bij het sportcomplex aan de Burgwal.

Voor meer informatie: mtbroutes.nl

  • Link toevoegen aan:
  • digg.com
  • delicious.com
  • facebook.com