Promotion

Mede mogelijk gemaakt door:

Advertentie

Schietsport

Sporten » Schietsport

Sportschieten is een Olympische sport die fysiek en mentaal uitdagend is, zeer divers is en die beoefend kan worden door jong en oud. Momenteel zijn er in Nederland ruim 42.000 sportschutters in de leeftijdscategorie van ca. 9 tot 90 die de schietsport beoefenen van recreatief tot aan topsportniveau. Bij schietsport komt het vooral aan op concentratie en beheersing daarom is de schietsport geschikt voor iedere leeftijd.


Bij sportschieten wordt vaak alleen gedacht aan vuurwapens als pistool en geweer, maar de schietsport kent een veel grote diversiteit aan wapens varierend van hyper moderne schietsportwapens tot historische wapens uit voorgaande eeuwen. Luchtgeweer, luchtpistool, klein kaliber geweer, klein kaliber pistool, klein kaliber revolver, groot kaliber geweer, groot kaliber pistool, revolver, hagelgeweren en antieke voorladers, het zijn zo wat wapens waarmee de schietsport bedreven kan worden.


Al net zo divers zijn de schietsport disciplines die beoefend kunnen worden, van luchtgeweer en klein kaliber pistool tot militair pistool, Historische Wapens en zelfs dynamische spietsport. Voor de verschillende disciplines zijn wedstrijden (open wedstrijden, klasseringswedstrijden, postwedstrijden, juniorenwedstrijden enz.) en (voor bijna elk onderdeel) kampioenschappen (Afdelings, Districts- en Nederlandse Kampioenschappen). Zo is de schietsport niet alleen voor iedereen en iedere leeftijd geschikt, maar is het ook mogelijk steeds verder door te groeien, andere disciplines te beoefenen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Zo biedt de schietsport voor ieder wat wils.

Verenigingen in Amerongen voor deze sport:

SV John Cooper

 

  • Link toevoegen aan:
  • digg.com
  • delicious.com
  • facebook.com